Politiemensen doen aangifte poging doodslag

zaterdag 18 november 2017

Terneuzen - Politiemensen hebben vrijdag 18 november 2017 in de wijk Oude Vaart een 60-jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van poging doodslag. De man wordt ervan verdacht twee politiemensen met een mes te hebben bedreigd. Die hebben hiervan aangifte gedaan.

De agenten waren naar de woning van de man gekomen omdat zij een 17-jarige jongen, die in de woning verbleef, voor gedwongen opname moesten meenemen naar een jeugdinstelling. De verdachte was het hier niet mee eens, pakte een mes en bedreigde er twee agenten mee. De man reageerde niet op het bevel het mes neer te leggen en maakte er zwaaiende bewegingen mee in de richting van de agenten. De agenten hebben pepperspray tegen de man gebruikt om hem te kalmeren. Eén van hen heeft verklaard dat hij tijdens het incident heeft gevreesd voor zijn leven. Nadat de verdachte het mes had weggelegd, deed hij nog een poging om één van de agenten te slaan, waarop hij tegen de grond is gewerkt en aangehouden. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. 

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. De politie begrijpt emoties, maar heeft geen begrip voor agressie en geweld. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoek | 112 alarmeringen Hoek | Goedkoop Tanken in Hoek | Supermarkten in Hoek | Weerbericht Hoek