Belg na wilde achtervolging aangehouden

woensdag 20 september 2017

Philippine - De Belgische politie heeft op de Meerpaalstraat een 41-jarige Belg staande gehouden. Dat gebeurde na een wilde achtervolging door België en Zeeuws-Vlaanderen.

De Belgische politie kreeg woensdagochtend 20 september van de eigenaar van de auto een melding dat zijn voertuig gestolen was vanuit Kemzeke. Al snel kwam de politie het voertuig tegen en ging de achtervolging door Sint-Niklaas en Stekene. Er werd een spijkermat ingezet, maar die wist de verdachte te ontwijken. Ook werd er op het voertuig geschoten.

De achtervolging ging verder richting Nederland waar bij Koewacht de grens werd overgestoken en onder andere via Axel en Spui uiteindelijk de Belgische politie in Philippine terecht kwam. De verdachte reed gedurende de achtervolging met hoge snelheid over fiets- en voetpaden. In Philippine eindigde de achtervolging. De verdachte is vervolgens aan de Nederlandse politie overgedragen. De man is aangehouden voor diefstal dan wel heling. Ter plaatse is nog onderzoek gedaan en de auto is in beslag genomen.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk schade aan hun auto hebben opgelopen tijdens de achtervolging. Doe aangifte als u gedupeerd bent! Daarnaast zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u de witte Renault Kangoo met Belgisch kenteken zien rijden, meld u dan ook bij de politie. Dat kan via 0900—8844 of via het Politie WhatsAppnummer  06-12207006. U kunt ook een tipformulier invullen.

Aangifte doen als u gedupeerd bent kan via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoek | 112 alarmeringen Hoek | Goedkoop Tanken in Hoek | Supermarkten in Hoek | Weerbericht Hoek